Mart D.Buh_Final.jpg
iconfinder_linkedin_373424.png

MART D. BUH

Chief Experience Officer, AmCham Slovenija

 

Po 7 letih aktivnega podjetništva sem se naveličal vloge soustanovitelja in direktorja jezikovne šole LanguageSitter®, ki je imela ob mojem odhodu preko 100 sodelavk in sodelavcev, in se vrgel v novo dogodivščino. Težko je bilo zapustiti nekaj, kar sem skupaj z ekipo vsa ta leta ustvarjal, ampak človek včasih rabi nove izzive. Solastnik podjetja še ostajam, ustvarjam pa zdaj na drugem naslovu. Maja 2020 sem se pridružil odštekani ekipi AmCham Slovenija, kjer kot Chief Experience Officer (CXO) skrbim za to, da imajo naši člani, partnerji in vsi ostali deležniki kar se da dobro izkušnjo z našimi storitvami.

  

Pri delu direktorja majhnega podjetja so mi prav prišle raznolike delovne izkušnje, ki sem jih dobil v preteklosti: mediji, marketing, prodaja, komunikacija, vodenje, pogajanja, kadrovske zadeve, finance itd. Za nič od tega nisem specialist, sem pa moral za opravljanje svojega dela znati vsakega ravno dovolj, da sem prišel skozi. Česar nisem znal dovolj, sem se sproti naučil. Dober podjetnik mora biti pogumen, vztrajen in pravi multipraktik v smislu znanj in kompetenc. In iznajdljiv. Brez iznajdljivosti ne gre. Vedno sem se spraševal, kje bi lahko ta znanja in skillse unovčil, če bi se odločil poskusiti kaj novega. No, potem sem našel AmCham. In AmCham mene.

 

Sem pravi mentor zate? Pojma nimam. Poguglaj me, poveži se z mano na LinkedInu, malo razišči po spletu in sprejmi odločitev. Če hočeš razmišljati s svojo glavo, iskati svojo pot in se naučiti zaupati svojim odločitvam (ne glede na to, kaj pravi okolica), bova dobro sodelovala. Če te zanima podjetništvo in vse težave in radosti, ki jih podjetniško življenje prinese, se bova krasno ujela. Če se bom od tebe tudi jaz kaj naučil in če se bova v procesu mentoriranja še zabavala, sva oba zmagala. Ne pričakujem od tebe, da veš, točno kaj hočeš v življenju (jaz zase še vedno ne vem 100 %), pričakujem pa radovednost, komunikativnost in odgovoren odnos do mentorskega procesa.