Mart D. Buh.JPG
iconfinder_linkedin_373424.png

MART D. BUH

soustanovitelj in direktor podjetja LanguageSitter®

 

Sem podjetnik. Leta 2013 sva s kolegico s fakultete ustanovila jezikovno šolo. Podjetje se je rodilo v moji dnevni sobi, imela sva 500 € začetnega kapitala in tri sodelavke – kolegice s faksa, ki so poučevale 4 jezike. Danes ima jezikovna agencija LanguageSitter® več kot 100 sodelavk in sodelavcev, ki širom Slovenije poučujejo 28 različnih jezikov. In še rastemo.

 

Pri delu direktorja majhnega podjetja mi pridejo prav raznolike delovne izkušnje, ki sem jih dobil v preteklosti: mediji, marketing, prodaja, komunikacija, vodenje, pogajanja, kadrovske zadeve, finance itd. Za nič od tega nisem specialist, moram pa za opravljanje svojega dela znati vsakega ravno dovolj, da pridem skozi. Kadar ne znam dovolj, se sproti naučim ali pa se delam, da znam. Ponavadi gre skozi. Dober podjetnik mora biti po mojem pogumen, vztrajen in pravi multipraktik v smislu znanj in kompetenc. In iznajdljiv. Brez iznajdljivosti ne gre.

 

Sem pravi mentor zate? Pojma nimam. Poguglaj me, poveži se z mano na LinkedInu, malo razišči po spletu in sprejmi odločitev. Če hočeš razmišljati s svojo glavo, iskati svojo pot in se naučiti zaupati svojim odločitvam (ne glede na to, kaj pravi okolica), bova dobro sodelovala. Če te zanima podjetništvo in vse težave in radosti, ki jih podjetniško življenje prinese, se bova krasno ujela. Če se bom od tebe tudi jaz kaj naučil in če se bova v procesu mentoriranja še zabavala, sva oba zmagala. Ne pričakujem od tebe, da veš, točno kaj hočeš v življenju (jaz zase še vedno ne vem 100 %), pričakujem pa radovednost, komunikativnost in odgovoren odnos do mentorskega procesa.

20-Years-of-Passion+AmCham_RGB.jpg

     AmCham Slovenija
     Dunajska cesta 156
     1000 Ljubljana


     +386 8 205 13 50

     info@prvimentor.si

© 2019 AmCham Slovenija. Vse pravice pridržane.

 All rights reserved.