Kim Turk_K.jpg

KIM TURK MEHES

Traveller, there are no paths, paths are made by walking.

Te zanimajo študij / poslovanje v mednarodnem okolju, znanost in tehnologija, menedžment inovacij, sodelovanje med inštitucijami znanja in gospodarstvom, priprava politik, krožna ekonomija ali trajnostni razvoj? Veš kaj je četverna vijačnica in zakaj lahko današnje in prihodnje izzive obravnavamo le skupaj skozi proces soustvarjanja?

Moje ime je Kim. Sem diplomantka politologije - mednarodnih odnosov in magistra mednarodne ekonomije. Študirala sem v Ljubljani, v Miamiju in v Toulousu. Imam izkušnje z delom v nevladnih organizacijah, na fakulteti, v zasebnem in javnem sektorju. V življenju sem počela že veliko stvari – bila prostovoljka pri UNICEF in Amnesty International Slovenija, raziskovalka in asistentka na FDV, imela sem svojo svetovalno podjetje, več let sem aktivno sodelovala pri sooblikovanju evropskega raziskovalnega prostora, vodila EU projekte, skrbela za milijonske razpise in bila članica upravnega odbora Instituta Jožef Stefan. Danes skrbim za odnose z različnimi deležniki centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja InnoRenew CoE.

A življenje ni samo služba. Imaš rad/a šport? Prosto potapljanje, SCUBA, tenis, plezanje, so moji najljubši. In potovanja, tista za gušt, širjenje obzorij in preganjanje predsodkov. Zame najboljša so tista v Afriko. Pa tvoja?

Če si odprte glave, če imaš voljo in željo, da boš spreminjal/a svet na bolje, če nimaš predsodkov oz. si se z njimi pripravljen/a soočiti, potem nama tem za pogovor gotovo ne bo zmanjkalo. Rada bi, da skupaj definirava izziv, s katerim se soočaš in meniš, da ti lahko pri njegovi obravnavi pomagam. V veseljem mi bo sodelovati s tabo!